ערך סמנים מרקרים-האם אינדיקציה

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

03/10/2019 | 16:14 | מאת: אביבית

שלום רב באישה(בריאה עד כה) שעשתה בדיקות סמנים,והסמנים היו בערכים הנמוכים מהגבול העליון של הנורמה,אך לא מאוד נמוכים(שוב- בטווח הנורמה)- האם גובה הערכים מרמז על סרטן? אודה על תשובה אביבית

אביבית שלום, לגובה הסמנים יש משמעות כשיש כבר אבחנה של סרטן. ערכי הנורמה נקבעו לפי סטטיסטיקה כך שרוב האנשים בלי סרטן יבטאו ערך נמוך מהנורמה. כלומר יהיו כאלה חריגים שיהיה להם סרטן וערכי הסמנים יהיו בנורמה, ולעומתם יש אפשרות לאנשים עם.ערכי סמנים גבוהים מהנורמה. במידה ועד כה את בריאה אין סיבה לבדוק סמנים. זו אינה בדיקת סקר ( בניגוד לממוגרפיה) . שנה טובה ובריאות איתנה

מנהל פורום סרטן הלבלב