סרטן לבלב קוטר 4 סמ בגוף הלבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

07/06/2019 | 18:23 | מאת: שוני

כירורג אחד המליץ ניתוח ואחר כך טיפולים ואילו אחר אומר קודם טיפול ואחר כך ניתוח כד י להקטין את הגידול האם טיפול יכול להקטין את הגידול ומה הם אחוזי הסיכוי

יויתר חשוב מגודל הגיידול זה מיקומו ויחס הגידול לכלי הדם הסמוכים. במידה וניתן לכרות את הגידול בשלמותו על פי רוב ינתחו קודם. כשיש ספק או חשש שהגידול חודר או לא מאפשר ניתוח מלא מומלץ טיפול קודם. הסיכוי להגיב תלוי במישלב שיבחר. גם אם הגידול קטן וזה לא במקום הנכון שה עדיין לא יאפשר ניתוח

מנהל פורום סרטן הלבלב