כאבי בטן שלא חולפים -האם זה סימן לסרטן הלבלב?

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

02/09/2018 | 11:33 | מאת: ארבל

שלום רב, בן 40, גבר. אני סובל מכאבי בטן שאינם חולפים כבר מס' חודשים. קיימת החמרה בתכיפות הכאבים, כלומר הכאב הוא לפרקי זמן ארוכים יותר ויותר. הכאב הוא בצד שמאל וגם במרכז הבטן. יצויין כי אימי נפטרה מסרטן הלבלב ודיווחה על סיפטומים דומים. רופאת משפחה נתנה הפנייה לאולטרסואנד. האם לבקש גם בדיקת סיטי? אני חושש מאוד שאלו תסמינים של סרטן הלבלב כפי שחוותה אימי.

שלום ארבל, כאבי בטן הם תסמינים כללים מאוד גם סיבות רבות מאוד ומגוונות. גם סרטן לבלב יכול להתחיל ככאבי בטן. עם זאת לא כל כאב בטן הינו סרטן לבלב. בהחלט יש מקום לברר לעומק כאבי בטן שממשיכים חודשים. במידה ולא ימצא הסבר באולטראסאונד ובבדיקות גם יש מקום להתיעץ עם גסטרואנטרולוג/את ן/או CT.

מנהל פורום סרטן הלבלב