סרטן ראש לבלב בלתי נתיח

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

07/08/2018 | 19:33 | מאת: ירמי

חולה בן 32 בלתי נתיח , שבנו בכורו נולד לפני כ:10 ימים ונישמר דם תבורי , האם שילוב הדם התבורי עם הכימוטרפיה עשוי להועיל בתופעות ואו לסייע בצימצום הגידול והגברת הסיכוי לניתוח . על תגובתך אודה. מראש

בדם הטבורי יש הרבה מאוד תאי גזע וזה ייחודו של הדם הטבורי. אלו תאים עמידים בפני טיפולים כימים ולכן לעיתים משמשמים לתמיכה במחלות ממאירות של הדם והלימפה. עם זאת מדובר עדיין בתאים שונים משל המטופל ( חולק רק 50 % מהמטען הגנטי) ולכן לא מקובל להעביר את התאים לאדם שמקבל אמנם טיפול כמי אך הטיפול הזה על אף מורכבותו אינו גורם לדיכוי מח עצם כל כך קיצוני. לסיכום לא מקובל לה"שתיל" תאי גזע מדם טבורי כתמיכה במח עצם, וודאי שאין מידע לגבי היכולת של תאי אב בשיפור היעילות של הטיפול.

מנהל פורום סרטן הלבלב