פענוח בדיקות דם לפג

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

04/02/2014 | 11:37 | מאת: אמא לפג

שלום רב, אודה לך אם תוכל לעזור לי להבין את הבדיקות . Basophils # 0.06 .מיקרוסקופי  |   Basophils % 0.4 Eosinophils # 0.27 Eosinophils % 1.9 Hematocrit 40.4 Lymphocytes # 11.13 Lymphocytes % 78.7 MCV-Mean Cell Volume 76.1 Monocytes # 0.75 Monocytes % 5.3 MPV-Mean Platelet Volume 10.8 • .ערכי הייחוס  |   Neutrophils # 1.94 Neutrophils % 13.7 Platelets 263 RBC-Red Blood Cells 5.31 RDW-Red Cell Distri.Width 12.9 WBC-Leucocytes 14.1 כימיה בדם ALKP-Alkaline Phosphatase 533 ALT (GPT) 30 Creatinine (B) 0.18 • GGT 8 K+ Potassium (B) 4.7 הערות לבדיקה: • נמצאה המוליזה קלה בדגימה  |   Na- Sodium (B) 139 Urea (B) 25 נוסף מתוך <

04/02/2014 | 14:28 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום אמא לפג בדיקות המעבדה בסה"כ תקינות למעט עלייה מתונה באנזים הקרוי ALKP. העלייה ברמתו(533) מרמזת על רככת קלה של פגים שמחייבת פורמולה מיוחדת לפגים המכילה יותר סידן וזרחן(מטרנה פגים או נאושור של סימילאק). בנוסף ישנה עלייה של אחוז הלימפוציטים עד 78.7% כביטוי אפשרי למחלה ויראלית (נזלת או שיעול?). בברכה

11/02/2014 | 14:50 | מאת: דפנה

שלום אמא לפג גם אני אמא לפגית מקסימה שגם לה היה זרחן גבוה. היא היתה מזוהה מחלב אם ובגלל הזרחן נאמר לי לתת לה 4 ארוחות פורמולה לפגים ו4 חלב אם או 8 ארוחות חלב עם ולהוסיף מעשיר חלב כמו בבית החולים. תשלחי אלי למייל את הנייד שלך יש לי חצי אריזה של מעשיר חלב אם (בכל אריזה יש בערך 70 שקיות סגורות וסטריליות) אני אשמח לתת לך את צחי האריזה שנשארה. לנו הספיקה רק חצי אריזה והזרחן התאזן תודה לאל. דפנה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות