לאחר ניתוח יישור מחיצה פוליפים וכונכה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

28/10/2013 | 10:18 | מאת: מיכל

שלום, אני עברתי לפי 11 ימים ניתוח יישור מחיצה, הוצאה של פוליפים וכונכה. בביקורת הרופא נתן לי מרשם לטיפות אף Fluticasone furoate אני יודעת שיש בהם סטרואידים. נכון לעכשיו אני אמורה להשתמש בהם פעם ביום למשך שלושה חודשים, עד הביקור הבא אצל הרופא. אני נלחצת מהמילה הזאת סטרואידים. אילו תופעות לוואי יש להם? אני נורא מפחדת מהשמנה, אני שומרת על משקל יציב כבר 8 שנים ומפחדת מעלייה. האם יש קשר? ובכלל האם יש תופעות לוואי בתרופה זו? אודה לתשובה תודה מיכל

29/10/2013 | 13:22 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, הספריי מותאם לשימוש באף, כך שתופעות הלואי הכל גופניות של סטירואידים כגון השמנת יתר אינן שכיחות. רוב תופעות הלוואי מקומיות כגון גירוי באף, דימומים מהאף, יובש באף, כאב ראש, כאב גרון, פטרת, שיעול. אם תוך כדי שימוש בתרופה מופיעות תופעות לואי או חשד לתופעות לואי יש להתייעץ עם הרופא שרשם את התרופה.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון