לשון כתומה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

30/10/2014 | 12:49 | מאת: לשון

שלום, יש לי לשון צהובה כתומה כבר מספר חודשים. משטח לשון שעשיתי לא מזמן הראה על קנדידה. טיפול בדקטרין אורל ג'ל לא מביא לשינוי במצב או בצבע הלשון. אני לא מרגישה שיש התייחסות רצינית לצבע הלשון מצד המרפאה בה אני מטופלת. ואני מאוד, מאוד מוטרדת. מה זה יכול להיות? מה אני צריכה לבדוק? בבקשה עזרתכם.

03/11/2014 | 18:07 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, לשון "כתומה/צהובה" אינה בהכרח מעידה על מחלה. סיבות אפשריות הן עישון, היגנת פה ירודה, שימוש בתרופות, התייבשות, רפלוקס חומצה, זיהום בלשון ועוד. לפעמים ניקוי של הלשון עם מברשת פה ושטיפות פה עוזרים. אם את מודאגת, פני למרפאת פה ולסת לבדיקה.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון