גוש בצוואר התחתון

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

29/10/2014 | 14:33 | מאת: מני

שלום רב ביתי בת 25 בריאה וללא מחלות רקע. לפני כ 10 ימים חשה בגוש כואב למגע בתחתית הצואר במרכז ממש מעל עצם החזה. בשעת מאמץ או לאחר אמבטיה חמה הגוש אף גדל ומפריע. בדיקות דם שעשתה תקינות להלן תוצאות בדיקת האולטראסאונד : בלוטת התריס אינה מוגדלת, מרקם הטרו-איקואי ,רב קשרי זרימות דם תקינות בתוכה. האיסטמוס אינו מורחב האונה הימנית כ 11X12 מ"מ מכילה מספר ציסטות כולואידליות בקוטר עד 4 מ"מ האונה השמאלית כ 10X12 מ"מ מכילה מספר ציסטות כולואידליות עד כ 3 מ"מ בלוטות הרוק התת ליסטיות הודגמו תקינות בגודל ומרקם דו צדדי ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות בצואר קדמי דו צדדי בבסיס הצואר מימין בשכבה התת עורית ניתן לזהות תהליך אנ-איקואי מוגדר במימדים כ 19X15 מ"מ עם ספטות גסות בתוכו , הממצא לא ווסקולארי בהפעלת דופלר צבע - יתכן תהליך ציסטי. האם מדובר בתהליך TCG? אחר? לסיכום: מספר ציסטות כולואידליות בבלוטת התריס תהליך ציסטי בבסיס הצואר - TCG? מומלץ ייעוץ ומעקב א.א.ג. שאלתי- מה משמעות תוצאות הבדיקה מה הטיפול המומלץ היות והגוש מפריע בעיקר במאמץ אז הוא מתרחב וכואב תודה

29/10/2014 | 17:44 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, לא מוכר לי TCG. האם יתכן שהכונה ל- TGDC? שזו ציסטה שפירה שמקורה בתאי בלוטת המגן ובדרך כלל מומלץ להוציאה. ממליצה לגשת עם תוצאות הסונר למומחה אף אוזן גרון שיוכל לפנות למבצע הסונר ולברר את משמעות התשובה. בדרך כלל בגושים בצוואר מקובל לבצע ניקור לצורך בדיקה של התאים שבנגע ולפי תוצאות הבדיקה הגופנית, ההיסטוריה הרפואית ותוצאות ניקור להחליט אם יש צורך בכריתת הנגע.

29/10/2014 | 20:47 | מאת: מני

המונח שרשום הוא TGC ולא TCG כפי שנרשם בטעות

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון