מזגן וכאבי אוזניים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

08/08/2014 | 22:11 | מאת: נעמי

האם יש קשר לשינה עם מזגן ולכאבים באוזן? האם דלקת אוזניים מדבקת?

19/08/2014 | 13:13 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, יש אנשים עם רגישות לקור באוזניים ואז בזמן שהות בחדר ממוזג מרגישים כאב באוזן. במקרים אלו לנסות להמנע מקור או להשתמש בכיסוי אוזניים. דלקות אוזניים (דלקת אוזן חיצונה ודלקת אוזן תיכונה) בדרך כלל לא מדבקות, אבל, החיידקים שגורמים לדלקת אוזן תיכונה יכולים לגרום גם לסינוסיטיס ולדלקת גרון ויכולים לעבור בשיעול או בנזלת או במגע בהפרשות מהאף או הפה, כך שבאופן הזה חולה עם דלקת אוזן תיכונה יכול להדביק אחרים.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון