בעיה במיתרי הקול דחוף!

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

28/05/2014 | 20:26 | מאת: אריאל

: בעיה במיתרי הקול דחוף! תאריך : 28/05/14 20:19 מחבר/ת : אריאל היי, הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שבדק לי את המיתרים ואמר לי שיש לי יבלת קטנה באחד המיתר ומרווח קטן בניהם. אני זמרת ואני עובדת עם הקול שלי הרבה. הרופא לא נתן לי פתרון פרקטי או אמר לי ממה זה קורה. ואני מאוד מפחדת שזה יתפתח לכיוון רע. בבקשה תגיד לי מה עליי לעשות ולא לעשות ואיך לטפל בזה! ועוד שאלה קטנה, האם יכול להיות שבגלל זה גם אני מרגישה כאב קטן בגרון? אני מרגישה שם משהו לא יודעת כל כך להסביר. לא נעים לי בגרון.

29/05/2014 | 13:24 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, יבלות מופעית בשל שימוש לא נכון במיתרי הקול. הטיפול הוא שיעורי דיבור. אם אין שיפור יתכן שישה צורך בניתוח להסרת היבלות. יתכן שכאב הגרון נובע ממאמץ קולי. קבעי תור לקלינאית תקשורת.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון