סטרפטקוקוס

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

12/08/2013 | 15:20 | מאת: דרור

שלום רב, אבקש לשאול לגבי סטרפטקוקוס : רציתי לשאול אם ואיזו בדיקה יש להידבקות מהעבר ונשאות קיימת בהווה (להבדיל ממשטח גרון שבודק הידבקות בהווה). ובנוסף מה המשמעות של נשאות של סטרפטקוקוס והאם יש לכך טיפול? תודה

12/08/2013 | 23:45 | מאת: ד"ר יעל אסטרייכר-קדם

שלום, ניתן לבדוק הדבקות בעבר בסטרפטוקוק על ידי בדיקת נוגדנים בדם לסטרפטוקוק A (אנטי סטרפטוליסין, ASLO). משטח גרון בודק נוכחות של הסטרפטוקוק A בלוע. סטרפטוקוק בלוע יכול להמצא גם בזמן מחלה בהווה (כלומר יש סימני מחלה פעילה כגון חום, כאב בלוע, שקדים מודלקים, בלוטות נפוחות בצואר), וגם בזמן נשאות (ללא סימני מחלה פעילה). נשאות אינה מחייבת טיפול (באנטיביוטיקה) אלא במקרים מסויימים (למשל: בן משפחה עם היסטוריה של מחלה ראומטית או פגיעה בכליות כתוצאה מזיהום סטרפטוקוקאלי, התפרצויות של סיבוכים של זיהומי סטרפטוקוק, הדבקה חוזרת בין בני משפחה ועוד).

13/08/2013 | 11:58 | מאת: דרור

קראתי במס' מקומות על בחינת הקשר בין סטרפ' לחרדות ובעיקר לאוסידי, ואף תוצאות מחקר שילדים שטופלו בהצלחה כנגד סטרפ' נרפאו גם מאוסידי. על אף שכנראה אין זה תחום בו את עוסקת, האם ידוע לך על קשר כזה ? שוב תודה.

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון