בדיקה: א.ס. US צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

11/11/2016 | 13:15 | מאת: מור

שלום רב, בת 27 עם היסטוריה בא.א.ג (חור בעור התוף באוזן שמאל ,הסרת שקד שלישי בגיל 6) לפני כ-שנה לערך גיליתי דרך בדיקת דם כי ישנה תת פעילות בבלות התריס (7.23) לאחר טיפול תרופתי ובדיקת דם נוספת נראה כי החריגה ירדה אך עדיין חורגת במקצת מהנורמה (4.45) לפני כ-5 חודשים גיליתי בליטה בצד שמאל מתחת ללסת הנוטה לצוואר רופא אוזן גרון שלח אותי לבדיקת אולטרסאונד צוואר,רקמות רכות ובלוטות צוואר הממצאים שנראו הם: בלוטות הרוק תקינות. הודגמו בלוטות הלימפה באזור העליון של הצוואר,בקוטר עד 1,6 ס"מ מימין,עד 2,6 ס"מ משמאל,צורה אובלית,גבולות חלקים. הבליטה עדיין קיימת האם יש טיפול בנושא? אודה לתגובתך תודה מראש, מור

הפירוט של הממצאים בבדיקת ה US אינו מספק והייתי מציע בדיקה חוזרת מפורטת יותר. מה בנוגע לבלוטת המגן? אין תיאור שלה או ממצאים בה. בהצלחה. ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

13/11/2016 | 01:38 | מאת: מור

שלום ד"ר חיים גבריאל,תודה על תגובתך המהירה.. הבדיקה ניתנה אחרי קושי רב.. הרופא מישש את כל אזור הצוואר וטען כי לא מרגיש דבר וכי מה שאני מרגישה אולי זה בלוטות הרוק (ביקש שאבלע רוק ואראה בעצמי)ולכן זה אולי מסביר את הממצאים הדלים. הבדיקה הזאת לא ניתנה מיד רק לאחר שהסברתי כי אני רוצה בדיקה מעמיקה יותר הוא לא איפשר ורק לאחר שביקשתי שוב והארכתי נתן. יש לציין כי בתאריך 11.10.2015 נערכה בדיקה דומה לאחר שרופא המשפחה ראה את תת הפעילות של בלוטת התריס והממצאים היו: הודגמו שתי אונות של בלוטת התריס תקינות בגודל ובמבנה. איסטמוס אינו מעובה. אין לראות ממצאים מוקדיים. הודגמה בלוטת הלימפה בודדת 1,47 ס"מ בצוואר משמאל. אולי עקב הבדיקה הבדיקה שנערכה ב2015 לא נתן בדיקה מעמיקה בנוסף ב10.10.16 נשלחתי לסיטי ראש ובממצאים רשם הרופא כי ישנם ריבוי קשריות לימפה מוגדלות בצוואר שניכלל בחתכים כולל מדורים אחוריים עד כ:11-12 מ"מ יש דבר נוף אשר ניתן לבדוק?

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון