קונכיות מוגדלות ואף סתום

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

17/10/2020 | 12:36 | מאת: רן

דוקטור שלום, בבדיקה של רופא אף אוזן גורן נמצא כי המחיצה סוטה במקצת וכן הקונכיות מוגדלות ועל כן קיים אצלי קושי רב בנשימה דרך האף. הרופא אמר שאפשר להיעזר בניתוח להקטנת הקונכיות באף אך זה לא חובה ואפשר גם להשתמש בספריי סטורונאז שיעזור. ניסיתי בערך כשבוע והספריי לא ממש פתח את האף, גם ניסיתי בעבר פליקסונז עם יעילות מוגבלת. מנגד, שהאף שלי ממש סתום ואני לוקח אוטריווין זה עובד כמו תרופת קסם והאף נפתח ממש כמעט באופן מוחלט. קראתי שאוטריווין ממכר ואסור לקחת אותו מעבר ל-3 ימים רצוף. יש תרופה דומה בפעולתה לאוטריווין שאינה ממכרת? מדוע רק אוטריווין מסייעת לי לפתיחת האף? האם הניתוח להקטנת הקונכיות יעיל ופותח את האף בצורה טובה? האם זה ניתוח מסובך/כואב?

במקרה כשלך הניתוח מומלץ. ככל הנראה טיפול שמרני לא יהיה יעיל. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון