מיתרי הקול הסרת נגע סרטני

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

03/10/2020 | 14:02 | מאת: יהושע

שלום רב וחג שמח אני בן 80.5 לפני שבועיים עברתי ניתוח להסרת נגע סרטני ברמת T1A ממיתרי הקול צד שמאל. נשלחתי לבדיקת CT צוואר וחזה לאמת שהכל נקי נכון לעכשיו אוכל ובולע במצב טוב . אבל הקול שלי חלש מאוד מאוד השאלה 1}אם הקול שלי יחזור או לפחות ישתפר עם הזמן ? 2}אם יש ניתוח לשחזור הקול ? תודה מראש יהושע

השינוי בקול תלוי בעומק הכריתה. במידה והכריתה לא הייתה עמוקה מאוד, יש סיכוי לשיפור בקול בתלות במיקום הכריתה. ממליץ תיאור מצב המיתרים העדכני ע"י אא"ג מומחה ואיתו פניה אל קלינאית תקשורת לחיזוק הקול. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

03/10/2020 | 15:47 | מאת: יהושע

רב תודות על המענה המהיר .... יישר כוח ! לאחר צילום ה CT (אגב יבוצע ב אסף הרופא) אשמח להמשך ההתייעצות שוב תודה וברכות לחג שמח יהושע

16/01/2021 | 17:41 | מאת: יהושע

שלום רב! 4חודשים לאחר הסרת הגידול לא שפיר במיתר הקול השמאלי,בביקורת נאמר שהופיעה גרונולומה ונחשף החלך הפנימי של סחוס הגרון. הוחלט לכרות את הגרנולומנה ולשלוח ביואופסיה . האם זה מעיד על גידול לא שפיר? בתודה יהושע

17/01/2021 | 10:03 | מאת: יהושע

שלום רב! שלחתי מייל קיבלתי מייל "התקבלה תשובה לשאלתך בפורום מחלות אף אוזן וגרון" בבקשה אם אפשר שנית לשלוח במייל את התשובה תודה מראש, יהושע

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון