מהם האריתנואידים? בדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

22/09/2020 | 23:17 | מאת: אלמוג

שלום רב אני בן 20 עשיתי אתמול בדיקת גסטרוסקופיה (בגלל בעיות בבליעה) אשר במהלכה, נתנו צילום גם של מיתרי הקול שלי (בנוסף למערכת העיכול העליונה). נמצא אצלי אודם רב באריתנואידים. הוושט תקינה. שתי שאלות קטנות - 1) האם יש קשר בין אודם באריתנואידים לבין כאבים בבליעה ותחושה של גודש עם רצון לכחכח באופן תמידי? 2) מהם האריתנואידים? האם זה שם נוסף למיתרי הקול? תודה רבה!

אודם באריתנואידים יכול לנבוע מצרבות או רפלוקס. האריתנואידים הם סחוסים קטנים אליהם מתחברים מתירי הקול בחלקם האחורי. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון