הקלה על צרידות ממושכת

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

18/08/2020 | 17:06 | מאת: רונן

שלום, אני צרוד מזה מספר שנים, לאחר תקופה ארוכה של עבודה במוקדים טלפוניים. פגישות עם קלינאית תקשורת לא הועילו. צריך לציין שאני משתעל וסובל מכחכוך בגרון בתדירות גבוהה, והקלינאית אמרה לי שזה משפיע, אך לא עלה בידי להפחית תופעות אלה, גם לאחר החלפת הטיפול התרופתי לשיעול ולאסטמה. בבדיקת סטרובוסקופיה נקבע כי קיים מרווח גלוטי צר בפונציה, וכן קיימים ממצאים התומכים בסולקוס חד/דו צדדי. הומלץ לי להזריק רדיאס למיתרי הקול בהרדמה מקומית, או שומן מהבטן בהרדמה כללית. טרם החלטתי האם לעשות זאת. אני בקושי מדבר במהלך היום, ובכל זאת - כשאני מדבר עם מישהו, הקול צרוד, גם במשפטים מעטים. אחת למספר שבועות אני צריך להעביר הרצאה קצרה של 10-15 דקות בפני מספר אנשים, והגרון קורס אחרי 2-3 דקות בלבד. שאלותיי: 1. האם יש דרך לגרום לכך שהקול יתפקד ברציפות ובאיכות טובה למשך כרבע שעה, בימים ספציפיים (אחת לחודש) שבהם אני זקוק לכך? תרופה כלשהי / תרופת סבתא וכו'? 2. באופן כללי יותר, האם לדעתך נכון להתקדם עם הזרקה למיתרי הקול? האם יש אפשרויות נוספות? תודה רבה

הטיפול בסולקוס מורכב וכולל כריתה של הממצא או הזרקה לאיזור. הסיכוי לשיפור ללא התערבות כירורגית קטן. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון