ניתוח fess לפני 13 ימים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

15/08/2020 | 13:07 | מאת: אופק

אני בן 17.5. עברתי ניתוח fess לפני 13 ימים. אחרי שעברו 9 ימים הרגשתי את האף פתוח לגמרי, נעלמה התחושה של משהו ״תקוע״ בגרון והכל היה נראה שהתסדר. יומיים לאחר מכן, שזה כבר 11 ימים אחרי הניתוח, נסעתי לחופשה והייתי חשוף לעישון מאסיבי במשך כמה ימים, ואף עישנתי קצת בעצמי. מאז, שהיה נראה שהניתוח הצליח אחרי תקופה ארוכה שניסו למצוא אצלי את הבעיה באף, האף חזר להיות כמו לפני הניתוח, נחיר שמאל חסום, נחיר ימין יותר פתוח ( ככה גם היה לפני הניתוח ) והתחושה שתקוע משהו בגרון חזרה. היום סיימתי את הטיפול עם כל סוגי הכדורים, אני ממשיך לשים את מי המלח והתרסיסים שהביאו לי, אך כבר לא יוצא לי כלום מהאף ונראה שהמעבר בין הנחירים פתוח ( כששמים את מי המלח לא יוצא כלום, לעומת התחלת הטיפול שיצאו דברים ) אך נראה שמקור הבעיה היא בין האף לגרון, דבר שמחזיר אותי לפני הניתוח. חשוב לציין שאני לא מעשן קבוע. עוד דבר הוא שלפני יומיים ואתמול יצאו לי 2 מלבנים כאלה מהאף שנראים כמו טמפונים צבועים בדם. עוד כמה ימים יש לי ביקורת לאחר הניתוח בבית החולים. השאלה שלי היא האם יכול להיות שהניתוח נהרס בעקבות העישון? ( העישון היה 11 ימים אחרי הניתוח, עד אז האף היה פתוח לגמרי, כלומר היה נראה שהניתוח הצליח, ואילו אחרי העישון האף חזר להיות כמו לפני הניתוח, כאילו הניתוח נהרס בעקבות זאת )

העישון בודאי שלא עזר, אך סביר להניח שלא גרם נזק משמעותי. נא חזור למנתח שלך לביקורת בהקדם. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון