נזלת אחורית, שיניים ונוזלים באוזן לתינוק

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

03/04/2020 | 02:45 | מאת: שירי

לילה טוב דר חיים בני בן שנה וחצי סובל מאוד כבר תקופה מדלקות אזניים (בעיקר נוזלים באזניים). היינו אצל א.א.ג שאמר שכל עוד יוצאות שיניים זה יקרה ואין ממש טיפול חוץ מטיפול להרגעת הכאב... הילד לא ישן בלילות ומאוד מאוד סובל. כרגע הוא עם אדמומיות סביב העיניים, נזלת אחורית שלא יוצאת בכלל, ברמה שכשהוא נשכב אני ממש שומעת את הנזלת כמו מבעבעת כשהוא נושם, (משכיבה על כרית ממש גבוהה כדי להקל) הוא מתלונן על האוזניים כל הזמן, מעלה קצת חום מידי פעם (לא יותר מ38) ניסיתי הכל!! אם זה אנסתטיק, צמחי מרפא לנזלת, עכשיו הומאופתיה לנזלת, טיפות אזניים אנטיביוטיות, מי מלח לאף, אינהלציה עם מי מלח, אפילו להעמיד אותו בשמש שייבש את הנזלת אבל נראה שהנזלת פשוט תקועה ועושה צרות... בעקבות המצב עם הקורונה אני ממש ממש לא רוצה לקחת אותו לרופא, מה גם שלשמוע שוב שזה וירוס שיעבור ושאפשר לתת אקמול או מי מלח זה משהו שאני יכולה לומר לעצמי... אני יודעת שזה קשור לשיניים, אבל חייבת להיות דרך להקל על הנזלת והנוזלים באזניים... דוקטור תציל אותי🙏

03/04/2020 | 02:50 | מאת: שירי

סליחה! לא ד"ר פרופסור חיים.

הקשר בין דלקות אוזניים לבקיעת שיניים הוא נסיבתי. אם הילד סובל מדלקות אוזניים רבות, יש לפנות למעקב מסודר של רופא אא"ג. בנוגע לנזלת - ייתכן ומדובר בשקד שלישי מוגדל. האם הילד נוחר? במידה וכן יש לפנות להערכה מסודרת. במידה ולא, והנזלת נמשכת זמן רב, ניתן לשקול טיפול אנטיביוטי. שאר הרפואות שתיארת אינן יעילות למעט שימוש במי מלח. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון