דלקת מיתרי קול כרונית

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

06/11/2019 | 18:29 | מאת: ירון

שלום פרופ גבריאל , המקרה החל לפני שנתיים בתקופה שבה צעקתי המון והחלו כאבי גרון . הרופא אאג מצא שזוהי דלקת במיתרי הקול משימוש יתר , הכאבים היו חריפים מאוד אך נרגעו על ידי תרופת אטופן אבל לא הפסיקו לגמרי , מאז ועד היום בשנתיים האלו סבלתי בתקופות שונות מכאבים בגרון לפעמים היו תקופות של כאב חזק ותחושת חום בגרון ולפעמים כאב שבקושי מורגש . לאחרונה הכאבים בגרון חזרו והם מושפעים בעיקר מכמות הדיבור שאני מדבר במהלך היום . אשמח לשמוע האם יש זריקת סטרואידים נוגדי דלקת למיתרי הקול והאם ידוע היכן אפשר לעבור טיפול כזה והאם הוא יעיל לפתרון (התופעות לוואי של זריקות כאלו ידועות כבר אבל נראה ששווה את זה ) או כל טיפול אחר שמיועד לדלקת מיתרי קול כרונית . תודה

יש לפנות לבדיקה אנדוסקופית של מיתרי הקול והתאמת טיפול של קלינאית תקשורת. יש מקרים חריגים בהם ניתן לשקול טיפול כירורגי. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון