תחושת מחנק בבליעה, רפלוקס?

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

01/11/2019 | 00:52 | מאת: לילו

היי אני בת 23, בריאה בד"כ בלי מחלות רקע. מאז גיל 15 בערך אני חווה תופעה מוזרה שהולכת וחוזרת לסירוגין. לעיתים כשאני אוכלת (בעיקר מוצקים וקורה גם אם אני לוקחת כדור לבליעה) אני מרגישה שהאוכל לא יורד בגרו - אין אפשרות לבלוע אפילו מים וזה מאוד כואב. לעיתים זה משתחרר לבד ולעיתים זה מגיע לכדי רמה שאני צריכה לדחוף אצבע ולהקיא. סליחה על התיאור אבל הקיא ותחושת המחנק מורכבים מאוויר ומריר סמיך. בעבר נאמר לי שייתכן ומדובר ברפלוקס אך אני לא מרגישה שום צריבה, מיצי כיבה או בחילה. מכיר תופעה כזאת? תודה

ככל הנראה הפרעה בתנועתיות של הושט. ממליץ בירר של רופא גסטרו. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון