דלקת גרון חוזרת.

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

12/10/2019 | 11:15 | מאת: איתי

שלום, ביום שבת (לפני שבועיים), חליתי במה שנראה כדלקת בגרון. בהנחיית רופא, קבלתי אזניל במשך שלושה ימים. כמו כן, עשו לי בדיקות דם, שהראו שה -crp (שירד מעט בבדיקת הדם השנייה - לא לגמרי) ו- esr גבוהים, וכן צילום ריאות שהיה תקין. הסימפטומים היו : כאבי גרון, חום, שיעול, באיזה שהוא שלב היה לי גם שלשול שעבר די במהירות. לאחר סיום האזניל, לא היה שום שיפור בכאב הגרון, והיה לי עדיין חום שעלה וירד לסירוגין. עשיתי משטח גרון שהיה שלילי, ולא התגלה במשטח חיידק. רוב הסימפטומים עברו בהדרגה, אחרי די הרבה ימים, למעט כאב הגרון, שחזר ואף התעצם, והיום כואב לי מאוד. (קודם כאב לי בצד ימין, ואח"כ התווסף צד שמאל). שאלותי: א. כמה זמן יכול להתמשך מצב כזה? ב. איזה מרכיב בבדיקת הדם יכול להראות שמדובר בוירוס ולא בחיידק? ג. איזה בדיקות רצוי שאעבור, חוץ מביקור אצל רופא, כדי להבין מה קורה לי? כל אינפורמציה בעניין זה תעזור לי. שכחתי לציין שאני אלרגי לפניצלין, ולכן קבלתי אזניל - שלושה ימים, שאולי לא טיפל במה שהיה לי. יש אלטרנטיבות נוספות ? תודה

ככל הנראה מדובר במחלה ויראלית. ניתן לבצע בדיקות דם סרולוגיות לזיהוי הוירוס (בחלק מהמקרים). הרכב ספירת הדם עשוי לרמוז על סוג הזיהום. ממליץ לפנות שוב לבדיקת רופא לאור משך הסימפטומים. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון