אונה ימנית מוגדלת של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

18/09/2019 | 11:27 | מאת: רענן

שלום רב, אני בן 40 עקב נפיחות בצוואר וכאבים בבליעה הופניתי ל-US צוואר. בפענוח נכתב שבלוטת התריס בעלת מבנה בלתי אחיד ללא ממצאים פוקאליים. האונה הימנית של בלוטת התריס מוגדלת ברוחב 30 מ"מ והאונה השמאלית ברוחב 18 מ"מ. האיסטמוס לא מעובה ולא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. רופאת המשפחה שלי בחופשה ואני מאוד מודאג . שאלתי מה המשמעות של האונה המוגדלת ולמי עלי לפנות להמשך הבירור לרופא א.א.ג או לאנדוקרינולוג ?

מבחינה מבנית אין חשש לתהליך מסוכן. יש צורך בהמשך בירור רמות ההורמונים אצל אנדוקרינולוג. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון