ניתוח שקד שלישי ושקדים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

14/04/2019 | 13:32 | מאת: נטע

שלום רב, בני בן ה-4 נמצא ברשימת המתנה מעל לשנה וחצי לניתוח להוצאת שקד שלישי עקב נחירות ושינה עם פה פתוח. יש לו היצרות של הלוע, נוזלים באוזניים וירידה קלה בשמיעה. למרות כל זה ההתפתחות שלו מצוינת ומהירה לגילו (מדבר נפלא וכו). ואין דלקות אוזניים.... מועד הניתוח קרב ובא ופתאום בבדיקת רופא ממליצים לנו גם לכרות את השקדים (הרופא רשם שקדים +3 ) ובהמשך אם הנוזלים לא ייצאו לבצע ניתוח נוסף של כפתורים. אני מאד חוששת מהרדמה ומדימום.. קראתי שיש שיטה של הקטנת שקדים... אלו הן שאלותיי: 1.תוכל בבקשה להסביר מה יתרונות של שיטה זו על פני כריתה מלאה? 2. האם הקטנת שקדים פחות מסוכנת ואין סיכוי לדימום? 3. מה הסיכוי שלאחר הקטנה הן שוב יצמחו? 4. מה זה שקדים +3? תודה ומועדים לשמחה

השקדים מוגדלים במידה כזו שיש צורך בהתערבות. יש מספר שיטות להקטנת השקד ומומלץ לברר מול הרופא המנתח באיזו שיטה הוא נוקט ומהם אחוזי הסיבוכים והחזרה שלו. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון