דלקות גרון חוזרות ומשונות

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

31/03/2019 | 11:43 | מאת: עומרי

שלום, זמן רב אני סובל מדלקות גרון חוזרות. 5 בשנה בערך.. כל דלקת מלווה חום מעל 38.5 מעלות, שקדים מוגדלים עם מוגלה וכאב פרקים. בכל פעם שמתבצע משטח גרון הוא מצביע על תוצאה שלילית כלומר שאני לא סובל מחיידק הסטוטרסטקופ אך בבדיקת דם שאני מבצע strepolysion 0 ab blood st נמצא כי הערכים חריגים תמיד (מעל 200) , אני כרגע נוטה לחשוב על ניתוח אחרי המלצה של פרופסור תלמי ופרופסור וולף. אך עדיין לא מבין מדוע המשטח מראה ההפך מהבדיקה. שאלתי היא כזו, אם החיידק שיושב שגרון הוא לא strep מה זה יכול להיות, והאם גם במקרה כזה שווה לנתח.. ואיך הניגודיות בין הבדיקת דם למשאח גרון נמצאת תמיד. חשוב לי לציין שאת המשטחים אני מבצע לפני נטילת אנטיביוטיקה תודה מראש

המקרה שלך חריג. לרוב עליה של סטרפטוליזין מקבילה לדלקת חיידקית. במידה ומספר הדלקות רב, ממליץ על כריתת השקדים. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון