פוליפ על מיתרי הקול בשילוב עישון

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

16/02/2019 | 10:32 | מאת: חן

שלום, בגיל 8 לקחתי את הבן שלי לרופא אף אוזן גרון עקב קול צרוד מאז שנולד. לאחר שהכניס מצלמה זעירה דרך האף נאמר כי יושב לו על המיתר הימני פוליפ קטן. הוא אמר שיש אפשרות לנתח או להפנות את הילד לקלינאית תקשורת. היום הילד חייל בן 20 והתחיל לעשן. האם עישון סיגריות בשילוב הימצאות הפוליפ יכול לגרום בעתיד לסרטן בגרון? אני שואלת זאת כי זכור לי שאותו רופא אמר לי באופן מוחלט שיהיה אסור לילד לעשן סיגריות.

הסיכוי לפתח סרטן הגרון במעשנים עם פוליפ זהה לזה של מעשנים ללא פוליפ בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון