שאלה בנוגע לצילום CT חוזר

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

07/02/2019 | 08:47 | מאת: דניאל

אהלן לפני 10 חודשים בערך ביצעתי ניתוח יישור מחיצה וקונכות. המצב השתפר משמעותית אך החלו לי כאבים חזקים בפנים בעיקר באיזור הסינוסים. ע"פ המלצת רופא משפחה עשיתי צילום חוזר שאיתו אצטרך להגיע לאאג. התןר נורא רחוק ולכן אשמח לחוודת דעת וייעוץ ולשמוע את דעתך. להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: מערות פנים סיבת הפניה: בשאלה של סינוסיטיס. לאחר ניתוח תיקון המחיצה וטורבנקטומיה. ממצאים: מודגמת סטייה אחורית של מחיצת האף לשמאל. תאי האטמואיד תקינים. הסינוסים הפרונטליים תקינים. הסינוסים הספנואידליים שמורים. פוליפים בודדים מקסילריים מימין. הסינוס המקסילרי השמאלי תקין. ה-OMC הודגמו פתוחים. קונכות האף מעובות. הודגמה היצרות אפית. סיכום: היצרות אפית. פוליפוזיס מקסילרית. סטייה של מחיצת האף האחורית לצד שמאל.

הפיענוח מרגיע. השינויים אינם משמעותיים, אך יש להיוועץ עם רופא אא"ג מומחה. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון