ניתוח מסטואידקטומי לפני שנים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

14/01/2019 | 05:18 | מאת: שרית

עשיתי mri בת 34 עשיתי mri ובתוצאות כתוב לאחר מסטואידקטומיה משמאל מלאות במיטת המסטואידקטומיה שהינה ללא עיכוב בדיפוזייה שחשוד לשארית כולסטאטומה. הצללה חלקית בתאי המסטואיד מימין ללא עיכוב בדיפוזייה. מה זה אומר יש או אין כולסטאטומה?

14/01/2019 | 05:56 | מאת: שרית

כתיב שיש הצללה חלקית ללא עיכוב בדיפוזיה מה זה אומר? יש לציין שבאוזן ימין יש לי שקיעה בעור התוף

14/01/2019 | 16:24 | מאת: שרית

אינדיקציה: ביקורת כולסטאטומה. לאחר מסטואידקטומיה משמאל. הבדיקה בוצעה בשקלול T2)) FLAIR+FSE+FIESTA ובשקלול ( SPGR+SE ( T1 במישורים שונים דרך תעלות השמע והמוח, לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. בוצעה בדיקת דיפוזיה (DWI EPI NON ,(בוצעו חתכים דקים דרך תעלות השמע במישור קורונלי ואקסיאלי. .29/10/2014 מתאריך MRI :השוואה תוצאות: ======= לאחר מסטואידקטומיה משמאל, מלאות ללא עיכוב בדיפוזיה בתאי המסטואיד והפירמידה בצד זה . הצללה חלקית בתאי מסטואיד מימין. הודגמו העצבים הוסטיבולרי והאקוסטי בכל צד במהלך ועובי תקין לכל אורכם מגזע המוח דרך תעלת השמע הפנימית מימין ומשמאל וללא הגברה פתולוגית ע"י גדוליניום. לא ניכרת פתולוגיה לאורך העצב השביעי. אות תקין של מבני האוזן הפנימית. לא נראה תהליך הסננתי בבסיס הגולגולת. הציסטרנות הפונטוצרבלריות בגדר הנורמה. לא הודגמה פתולוגיה בגזע המוח. החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. חדרי המוח, יתר הציסטרנות, הפיסורות והחריצים - בגודל, צורה ומיקום תקינים. אין הגברה פתולוגית תוך-מוחית לאחר הזרקת גדוליניום. לא הודגמה הפרעה בדיפוזיה. סימני זרימה תקינים בכלי הדם הגדולים במוח. סיכום: ===== לאחר מסטואידקטומיה משמאל עם מלאות במיטת המסטואידקטומיה שהינה ללא עיכוב בדיפוזיה שחשוד לשארית כולסטאטומה. הצללה חלקית ללא עיכוב בדיפוזיה בתאי מסטואיד מימין. עצבי השמע ומבני המוח בגדר הנורמה.

חשוד לחזרה של הכולסטאטומה. פני לאא"ג לשקול ניתוח חוזר בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

07/05/2019 | 18:45 | מאת: לי

שלום שרית, את מוזמנת להצטרף לקבוצת הכולסטאטומה שלנו בפייסבוק. זוהי קבוצה נהדרת המספקת מידע ותמיכה הדדית: https://www.facebook.com/groups/312821879123714/

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון