כאב גרון בת 7 חשד לסטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

20/12/2018 | 10:19 | מאת: גלית

שלום רב, ילדה בת 7 ו5 חודשים, בדרך כלל בריאה. כאבי גרון, גרון אדום, ללא נקודות לבנות, בוצע משטח גרון, התוצאות יהיו רק ביום ראשון (היום יום חמישי). חום עד 38. נבדקה על ידי רופאת ילדים שחושדת בסטרפ. שאלה: האם לאור אודם בגרון להתחיל עבר בשלב הזה באנטיביוטיקה (הגרון מאד מאד אדום)או שיש סיכוי שזה וריאלי? כמו כן, האם סוג האנטיביוטיקה המתאימה לסטרפ היא רפאפן או שגם מוקסיפן מתאים? תודה רבה.

החשד הוא קליני ומוערך ע"י הרופא הבודק. פנצילין ומוקסיפן הן תרופות יעילות. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון