פענוח CT והמלצה לטיפול

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

19/12/2018 | 21:31 | מאת: אפרת

שלום סיבת הפניה: בשאלה של סינוסיטיס. ממצאים: קיימת סטייה של מחיצת האף לצד שמאל. מלאות פוליפואידית בתאי האטמואיד, בסינוסים הפרונטליים, בסינוסים הספנואידליים ובסינוסים המקסילריים עם חסימה של ה-OMC. קונכות האף מעובות. קיימת היצרות אפית קשה. סיכום: סינו-נזל פוליפוזיס. היצרות אפית. חסימה בילטרלית של ה-OMC. סטייה של מחיצת האף לשמאל. אשמח להסבר על הממצאים ולהמלצה מה לעשות הלאה. כרגע תחת טיפול אנטיביוטי בפעם הרביעית מזה חודש וחצי. באשפוז האחרון במשטח אף צמח חיידק המופילוס.טופלתי באוגמנטין ושוחררתי ואחרי שבוע הכל חזר שוב. ושוב נתנו אוגמנטין. אשמח להמלצתך.

מדובר בפוליפים באף ובסינוסים. אם אכן אירועים רבים של סינוסיטיס, ההמלצה היא לנתח. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

22/12/2018 | 15:15 | מאת: אפרת

האם זה מסוכן? מאיפה צמחו הפוליפים האלה?? ב ct מלפני שנה וחצי הכל היה תקין פרט למחיצה

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון