סטרפטוקוק ובדיקת דם לאחר ריפוי

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

19/11/2018 | 11:37 | מאת: עדי

שלום רב, ביומיים האחרונים חליתי בדלקת גרון חריפה והתחלתי בהוראת רופא משפחה טיפול אנטיביוטי. היו לי גם בחילות קשות וחום מאד גבוה. שבוע לפני היו לשני ילדי תסמינים דומים- כאב גרון (קל), חום מאד גבוה והקאות. הילדים כבר בריאים אך פתאום אני חוששת שאולי גם אצלם היה סטרפטוקוק לא מאובחן, מאחר והתלונה על הגרון לא הייתה חריפה,אך אכן הייתה. שאלתי- האם כדאי או יש צורך לעשות להם בדיקת דם לאיתור החיידק ולתת אנטיביוטיקה במידת הצורך? אני יודעת שזה נשמע פרנואידי אבל אני מכירה מקרה מגוף ראשון, על ילד שלא טופל מאחר ולא ידעו על הימצאות החיידק, ולאחר חודשיים החיידק טיפס למוח ויצר OCD. הילד כבר שנים מטופל פסיכיאטרית בעקבות המקרה. ברור לי שזה מקרה נדיר, אבל ממש מפחיד... ואני תוהה עד כמה אני צריכה לרוץ עם ילדי האישיים לבדיקות ואנטיביוטיקות? תודה מראש!

מומלץ להץחיל טיפול אנטיביוטי בטווח זמן מינימלי של שבוע. לאחר מיכן אין לטיפול יעילות מבחינת מניעת קדחת השיגרון. מומלץ בכל מקרה ליטול משטח בתחילת האירוע. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון