רטט באוזן שחלף

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

11/10/2018 | 00:00 | מאת: מיכל

שלום אני בת 42. מזה חודש יש לי רטט חזק באוזן ימין. יש גם שריקות שקיימות כבר שנים. פניתי לרופא א.א.ג. והוא שלח אותי לבדיקת שמיעה. בבדיקה נמצא שיש ירידה בשמיעה באוזן זו בתדרים גבוהים. לא נמצאו נוזלים באוזן. אז הוא הציע שאבצע בדיקה באמצעות החדרת סיב אופטי, בטיעון שיש לי טרשת האוזן. בינתיים לקחתי אנטיביוטיקה מסוג מוקסיויט, כי כן הרגשתי נוזלים, ואחרי שלושה ימים הרטט שנמשך חודש - עבר. אם כי כרגע יש לי מעט כאב חד בתוך האוזן. כמו כן עשיתי בדיקת שמיעה חוזרת, ואני כן שומעת בתדר גבוה. השאלה היא האם עדיין יש צורך לבצע את הבדיקה הפולשנית ? ממה נבע האירוע ? האם זה אכן טרשת ? ומה הסיכון בבדיקה כזאת ? תודה

ייתכן ומדובר ברטט ממקור שרירי של שרירי האוזן התיכונה. כל עוד המצב לא חוזר, אין צורך בהמשך בירור. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון