קבלת טיפול לא נכון עקב בדיקה לא טובה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

23/07/2018 | 12:55 | מאת: יעל

שלום רב, לפני מספר שבועות הופיעו לי כל התסמינים המצויינים מעלה של סארפטוקוק וכך אובחנתי. הרופאה נתנה לי PEN-RAFA VK 500 אחרי יומיים המשטח חזר שלילי ורופא אחר אמר לי מייד להפסיק אנטיביוטיקה ולהמשיך עם דקסמול. בשבועיים וחצי האחרונים היו לי קצת כאבים וקושי בבליעה בכל פעם צד אחר והיו ימים שבכלל לא. ואז בבת אחת התנפכו והתחילו לכאוב בלוטות הלימפה והשקדים, הלוע מלא בכתמים לבנים וכאבים נוראיית בבליעה וחום עולה ויורד. בנוסף הופיע פצע מוגלתי במפשעה (לא יודעת האם יש קשר). בביקור אתמול הרופא שוב לקח דגימה ואמר שזה נראה סטרפטוקוק ונתן אוגמנטין 875. אין שום הטבה (רק 24 שעות עברו) ואני קצת חוששת שזה לא טופל הרבה זמן בגלל ה"פולס נגטיב". יש לי ממה לדאוג? תודה רבה!

מדרגיות הטיפול נכונה. נא התמידי בטיפול עד הגעת תוצאות הבדיקה. פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

29/07/2018 | 21:01 | מאת: יעל

ושוב תשושה שלילית לסטרפטוקוק. הרופא אמר לי לסיים את האוגמנטין ולראות הלאה כי לא ברור לו למה היו לי את הכתמים הלבנים על השקדים והגרון וכל התסמינים שלו אבל פעמיים המשטח חזר שלילי. אולי יש לך עצה מה זה יכול להיות? תודה רבה!!!

ממליץ להיבדק ע"י רופא מומחה. יש סיבות רבות לכתמים לבנים על השקדים, ולא בהכרח זיהום חיידקי. פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון