בעיות נשימה והתעבות סינוסים

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

30/01/2018 | 10:23 | מאת: דן

שלום, אני בן 29, רזה ולא מעשן. מה כ-9 שנים אני סובל מיקיצות רבות במהלך השינה עם פה יבש מאד, בעיקר כשאני על הגב או על הצד (כשאני על הבטן איכות השינה הופכת טובה יותר עם פחות יקיצות). במעבדת השינה לא הצלחתי להרדם וSLEEP ENDOSCOPY לא הניבה תוצאה למעט היפרטרופיה קלה של הלשון. עברתי בעבר כריתת קונכיות חלקית ויישור מחיצה - אלא שכעת המחיצה עקומה יותר משהיתה טרם הניתוח ונדמה לי שהקונכיות תפחו בחזרה, שכן אפי מרגיש די סתום רוב הזמן והנזלת חזרה לסורה. לאחרונה הופניתי ע"י נוירולוג לMRI מוח (סיפור ארוך...) שנמצא כתקין, אך נכתב בו בין השאר "התעבות רירית בסינוסים האתמואידלים דו צדדי ופרונטלי דו צדדי." ולשאלתי - לאור הממצאים הנ"ל בMRI - האם יש מקום לפנות לרופא או שמא מדובר בממצא שכיח? האם ישנו טיפול לעניין והאם שנתי תוכל להרוויח מכך משהו? תודה רבה, דן

הממצא ב MRI שכיח אוד, ולא ניתן להסיק ממנו מאום לגבי הנחירות שלך לצערי. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון