בדיקת אולטראסאונד שד

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

26/06/2014 | 23:49 | מאת: דקל

אני בת 44 ועוברת בדיקות מידי שנה עקב סרטן שד שהיה לאמי (מסוג פאג'ט). באולטרסונד האחרון שעשיתי התוצאות היו: "אין עדות לגוש סולידי או ציסטי. הודגמה הרחבה דוקטאלית מאחורי הפטמה. חלק מהדאקטים בעלי תוכן לא צלול. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. birads 3. בשד השני אותו הדבר למעט השינוי: "הרחבה דוקטאלית קלה"... 1. מה משמעות הממצאים? האם הם דורשים ביופסיה או בדיקות נוספות? 2. האם ישנו קשר לעובדה שהנקתי (למשך תקופות ארוכות) 5 ילדים?

בדיקת הסונר הנכחית משמעותה שאין ממצא חשוד בבדיקה זאת.הרחבת תעלות חלב הינה ממצא נפוץ ובד"כ לא מצריך בירורים נוספים. יחד עם זאת בדיקת הסונר הינה רק אחת ממגוון בדיקות לאבחון מחלות שד. על פי הבדיקה הידנית וגורמי הסיכון של כל מטופלת כירורג השד יקבע איזה בדיקות ותדירותן שיש לבצע.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול