שיעור יתר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/10/2002 | 21:49 | מאת: מיכל

שלום לכם , אני סובלת מבעיה של שיעור יתר. אני בת 30 ויש לי שיער בכל מקום בגוף . בעבר טופלתי בגלולות מסוג דיאנה אבל זה לא כ"כ עזר (כלומר שערות לא נשרו לי למרות שנראה לי שהשיער אחרי שהורדתי היה צומח קצת יותר טוב). בכל מקרה הפסקתי עם הגלולות כיוון שהתחיל אצלי דימום בין מחזורים . שאלתי היא האם יש טיפולים אחרים קצת יותר יעילים מהדיאנה ? ואם כן מהם תופעות הלוואי שלהם ? האם השמנה ? האם שיעור יתר בהכרח גורם לבעיות בפוריות ? האם טיפול בלייזר הוא יעיל במקרה שכזה ? האם לא עדיף לטפל בלייזר מבלי לקחת תרופות , שכן אם אני אקח תרופות ייתכן שכשאני ארצה להפסיק איתם (למשל כשארצה להכנס להריון) , אז כול השיער שהלייזר לא "ראה" כיוון שהתרופות העלימו יצוץ שנית , ואם אני לא אקח תרופות , אמנם יהיה לי יותר שיער וללייזר יהיה יותר קשה להוציא אותו , אבל כשהשיער יוסר זה יהיה באמת לצמיתות . האם התיאוירה שלי נכונה בנושא זה ? תודה מראש על תשובתכם !

12/10/2002 | 22:20 | מאת: פרופ' איש שלום

למיכל שלום רב, ניתן לטפל בשיער יתר על ידי שילוב בין אמצעים מיכניים ( ליזר, מריטה וכד') ואמצעים תרופתיים כגון גלולות דיאנה, אנדרוקור ואחרות. הטיפול ניתן עד להשגת התגובה הקוסמטית הרצויה. צמיחת השיער מתחדשת לאחר הפסקת הטיפול התרופתי ו/או המיכני, אך קצב הצמיחה יכול להיות איטי יותר כך שהתוצאה הקוסמטית תשמר לתקופה ארוכה. לעתים קרובות שיעור יתר הנו בטוי לבעיה רפואית אנדוקרינית, הטיפול התרופתי אינו מתאים לנשים עם בעיות פנימיות נוספות כגון הפרעה בתפקודי כבד, יתר לחץ דם, נטיה לטרומבוזות וכד', לכן כדאי להבדק עך ידי אנדוקרינולוג לפני החלטה טיפולית ארוכת טווח ( תרופות) או יקרה (ליזר). ניתן לעשות זאת במרפאתנו. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

13/10/2002 | 00:05 | מאת: מיכל

וואו ! תודה על התגובה הכל-כך מהירה . בכל זאת הייתי רוצה לחדד את השאלה שלי ממקודם בקשר לטיפול בלייזר : 1. האם הטיפול לא יצליח (בהנחה שיש לי בעיה הורמונלית) ללא טיפול תרופתי שמלווה אליו ?(עליי לציין כי בעבר טיפלתי בשערות בידים באפילציה ואני מאד מרוצה מהתוצאה שכן השיער בכלל לא חזר) . 2. האם לא עדיף בכל זאת להסיר ישער בלייזר ללא טיפול תרופתי שהרי ככה אמנם הטיפול עשוי להיות ממושך יותר אולם השיער כולו יוסר , גם השיער שהלייזר לא היה "רואה " כיוון שהטיפול התרופתי היה מעלים ? 3. אני מאיזור המרכז, האם יש לכם סניף במרכז ? האם ישנה מרפאת מומחים אנדוקרינית במרכז ? שוב תודה רבה על תשובתך המהירה והאדיבה !

18/05/2007 | 12:57 | מאת: דליה

לתינוקת בת שנתיים שיעור יתר כל הכתפיים והגב. מה עושים? למי פונים? בתודה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס