האם לבצע בדיקת צפיפות עצם של האמה?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/11/2016 | 15:44 | מאת: נעמה

t score של עמוד שדרה יצא לי מינוס 1.7 t score של צוואר הירך יצא לי מינוס 2.6 האם במקרה כזה יש לבצע גם צפיפות עצם של האמה עקב ההפרש הגדול בין תוצאות t score של עמוד שדרה והירך?

שלום רב, א.- האבחנה נקבעת לפי הערך הכי נמוך. ב.- יש להתייחס לבדיקה עצמה, ולהבין מה מסביר את התוצאה- עקמת, תנוחה לא נכונה,ארטיפקטים למיניהם, והדומה. ג.-יש להתחייחס לרקע של המטופל- באיזה בעי בריאותית מדובר? ואחרי הערכה של כל הגורמים האלו- להחליט האם יש צורך בבדיקת אמה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס