סידן אמורפי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

29/07/2015 | 11:22 | מאת: ממ

שלום, קראתי שסידן אמורפי עלול ליצור אבנים בכליות ולפגוע בספיגת הברזל.. האם זה נכון ? , האם הפגיעה גדולה יותר מתוספי סידן אחרים ?

לממ שלום רב, נטילת כל תכשירי הסידן מעלה הפרשת סידן בשתן וסיכון ליוצרות אבנים. בהתחשב בכך שמינוני סידן אמורפי נמוכים יותר- סיכון והפרשה עודפת של סידן בשתן- נמוך יותר, אך אין מחקרים שהשוו סיכון ליווצרות אבנים במטופלים בסידן אמורפי ובסידן רגיל. כל תכשירי סידן מעקבים ספיגת תוספי ברזל, ויש לקחת אותם בהפרש של 6 שעות זה מזה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס