אוסטאופורוזיס בשנות ה20

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/09/2014 | 17:20 | מאת: עירית

שלום, אני בת 23, bmi 16.5 בערך, בשל הפרעת אכילה כבר כ10 שנים. תקופות ארוכות בלי ווסת או ווסת לא סדירה. בכללי יש לי מבנה גוף קטן מאוד (במשפחה) וגם במשפחה נטייה לאוסטאופורוזיס. בבדיקה שבצעתי התוצאות היו עמוד שדרה מינוס 2.4 וצוואר ירך מינוס 0.4. לפני מספר ימים בבדיקה אצל אנדרקינולגית מומחית, נאמר לי שהבדיקה לצפיפות העצם בגילי מיותרת. שאין שום תרופות לטיפול בגיל כה צעיר, בטח שלא לפני הולדת ילדים. ההוראות של הדוקטור היו צריכת סידן בתוספים ובמזון, ויטמין D , פעילות ספורטיבית וכמובן עלייה במשקל. שבכולם אני נכונה להתמיד. אבל המצב נראה לי כזה חמור ביחס לגילי ואני רק מקווה שאולי יש עוד דרך לחזק את צפיפות העצם. תרופות בכל זאת? אני יודעת שהבאתי את המצב על עצמי. ואני אוכלת את עצמי על זה עכשיו. די מדוכאת.. יש עוד תקווה? תודה רבה

שלום רב, הטיפול הטוב ביותר לשיפור צפיפות העצם בנשים צעירות עם הפרעות אכילה הוא טיפול תזונתי ועליה במשקל, עד ה- BMI של לפחות 19. עש מתנרמל מחזור חודשי, ויצור הורמונים נשיים גורם לעליה בצפיפות העצם וירידה בסיכון לשברים. בנוסף לכך יש לשמור על צריכת סידם של כ- 1000 מג ליום, ממזון ותוספים יחש, על רמה תקינה של ויטמיןתצD, ועל פעילות גופנית סדירה, אך לא מוגזמת. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס