כבר שמונה חודשים שלא נטלתי פוסלאן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

18/12/2010 | 23:08 | מאת: מרים 0504675246

אני ילידת 1944 . לפני עשר שנים נתגלתה אצלי הן אוסטאופורוזיס והן מאלט לימפומה , בנוסף לסכרת הנעורים שאובחנה ב 1970. לגביה לימפומה אני במעקב בלבד . האוסטאופורוזיס טופלה בהתחלה ב6 כדורי סירן ביום מלוים באלפה די 3 , מלוים בפוסלן יומי . בארבע השנים האחרונות - 4 סידן ששלושה מהם מלוים באלפה די 3 . ובפוסלן אחת לחודש . ב 17/03/2010 נפגעתי בתאונה דרכים - כהולכת רגל במקום המיועד להולכי רגל . נשברו שתי הרגלים , אגן הירכים וצלעות . מאז אני מאושפזת . מקבלת סידן - רק 3 ביום - לא אלפה די 3 ולא פוסלאן . הולכת היום בעזרת הליכון . יושבת רוב היום - כשאיני מתרגלת הליכה - על כסא גלגלים . ברור לי שתוצאת בדיקת צפיפות העצם הבאה תהיה גרועה . האם אפשר יהיה , משך השנים לתקנה ? כיום איני הולכת ללא השגחה צמודה - לרוב של המטפלת שלי - מחשש שמא אפול . ב 2003 שברתי עקב נפילה את שטרש כף היד - הרדיוס - את עצם הבריח ו 3 צלעות . מאז לא היו שברים עד התאונה.האם הפחד שלי לפול מוגזם ? בכבוד רב מרים

למרים שלום רב, לא ניתן לייעץ דרך הפורום, אלא בפגישה אישית בלבד. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס