האם לבצע בדיקת צפיפות עצם - בת 50

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/11/2020 | 19:38 | מאת: בת

ד ר ילנה שלום, הגעתי לגיל 50 (עדיין מקבלת מחזור) . שאלתי את רופא המשפחה האם לבצע בדיקת צפיפות עצם. לדעתו, אין כל צורך (למרות שאימי לוקה באוסטיאופורוזיס במצב חמור). אני נוטלת ויטמין די (1200) וסידן ( קלצ יצ ו) ,לפי הוראותיו, ובכל זאת לא רגועה .האם כדאי לבדוק, על מנת לא להגיע למצב חמור (כמו אימי)? מודה מראש על חוות דעתך, מודאגת

שלום רב, אני מציעה לך לבצע בדיקת צפיפות העצם כאשר תגיעי לגיל המעבר (הפסקת מחזור). עד אז- להמשיך בנטילת ויטמין D ולדאוג לצריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף סידן יחד., להימנע מעישון, ולהקפיד בפעילות גופנית סדירה של 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם. בברכה, דר ילנה סיגל

26/11/2020 | 10:56 | מאת: ד"ר , תודה רבה

.

בשמחה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס