שאלה על הפרעה בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/11/2020 | 00:59 | מאת: יוסי

שלום 1. האם בעיות בבלוטת התריס יכולות לגרום להפרעות בנשימה בשכיבה ו/או בשינה? 2. א"כ אלו בעיות יכולות לגרום לזה? ומה הבירור לצורך כך? 3. האם בדיקת TSH במידה ותצא בטווח הנורמה שוללת בעיות בבלוטה? תודה רבה

שלום רב, האם בעיות בבלוטת התריס יכולות לגרום להפרעות בנשימה בשכיבה ו/או בשינה?- כן, אם הבלוטה גדולה ולוחצת על קנה הנשימה. אלו בעיות יכולות לגרום לזה? ומה הבירור לצורך כך?- קודם כל בדיקת רופא. והוא יחליט על המשך בירור. בעיות אפשרויות- קשי נשימה ובליעה. האם בדיקת TSH במידה ותצא בטווח הנורמה שוללת בעיות בבלוטה?- בדיקת TSH תקינה מצביעה על תפקוד תקין של הבלוטה, ולא על גודלה. בלוטה גדולה יכולה בהחלט לתפקד טוב, וה- TSH יהיה תקין. בברכה, דר ילנה סיגל

03/11/2020 | 22:55 | מאת: יוסי

תודה על המענה אלו סיבות יכולות לגרום להגדלת הבלוטה מבלי שזה ישפיע על תפקודה (TSH תקין)? והאם הגדלה כזו שיכולה להשפיע על הנשימה בשכיבה/שינה זה משהו שהאדם עצמו יכול לראות ולהרגיש? תודה

שלום רב, 1.הסיבות הן זה חסר ביוד, וסיפור משפחתי. המצב שכיח יותר בנשים, ומעל גיל 50. 2. כדי להעריך גודל הבלוטה- מומלץ לבצע בדיקת אולטרהסאונד, ובהמשך, אם יהיה צורך, ניתן לעשות בדיקת CT כדי לראות היצרות של קנה הנשימה, ובדיקת תפקודי נשימה שמאפשרת לראות האם ישנו לחץ על הקנה הנשימה מצד הבלוטה. במידה ויש לחץ משמאותי של הבלוטה אם הפרעות נשימה ובליעה- הטיפול הוא טיפול כירורגי. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס