עליה בTsh בלבד ללא תסמינים אחרים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/10/2020 | 07:05 | מאת: Ash

רווקה,בת28,בדיקות דם (כל 3 או 6 חודשים משנה שעברה עד לפני חודש)הראו עליה בTsh: 5.23,5.75,6.14,עשיתי הבדיקות בימי מחזור.התלונה העיקרית היתה בעיות במחזור-יורד דם כבד המונע ממני לתפקד (יורד כבד בבת אחת כל כמה שעות ביום השני והשלישי למחזור),אך לפני בדיקת דם אחרונה(שהראתה תוצאת 6.14)קיבלתי V.D ל3 חודשים והמחזור חזר תקין.כל הבדיקות שלי תקינים ובטווח חוץ מTsh.האם זו מחלה? ד"ר המשפחה הציע שאקבל כדורים אך התחלתי חיים בריאים עם אוכל בריא וספורט כל יום האם זה עוזר? אני לא רואה עצמי חולה ואין לי תסמינים לכלום רק בעית המחזור שהשתפרה כיום, האם אני חייבת בתרופה?

שלום רב. א. האם נבדקו נוגדנים לרקמת בלוטת התריס? ב. מדובר בתת פעילות של בלוטת התריס קלה, ככל הנראה על רקע אוטואימוני, לא מחייבת טיפול תרפתי, אך ניתן לנסות אותו. ג. ברגע שתחליטי להרות- כן יהיה צורך בטיפול, כי בהיריון חשוב לשמור על ערכי TSH תקינים ובחצי התחתון של הנורמה. ד. תזונה וספורט לא משפרים תפקודי תירואיד. ה. ככל הנראה לא היה קשר בין דימומי המחזור לבין ויטמין D. ו. אולי כדאי לנסות גלולות, בהתיעצות עם רופא נשים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס