הגדלה של הפראתיראויד ללא ממצא תומך בבדיקות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/07/2020 | 17:11 | מאת: שיר

בבת 45- בעלת תת פעילות בלוטת התריס מגיל 25 מטופלת באלטרוקסין- מאוזנת . לפני שלוש שנים 2017 עשיתי אולטראוסאונד בלוטת התריס כמעקב כללי התקבלה התוצאה הנ"ל מאחורי אונה שמאלית של התירואיד הודגם נודל תת הדי א ווסקולרי בקוטר 9 מ"מ. בסיכום היה כתוב- ממצא סולידי חשוד לבלוטת פראתירואיד מוגדלת משמאל. נעשו בדיקות ב2017 – איסוף שתן לסידן וזרחן. בדיקת סידן בדם- . ויטמין די . הכל תקין ולא מראה על בעיה בפרא תירואיד. השנה עשיתי 2.2020 – עשיתי אולטראסואנד מעקב והתקבלה אותה תוצאה של ממצא סולידי חשוד לבלוטת פראתירואיד מוגדלת משמאל ללא שינוי מהבדיקה שעשיתי ב2017. כמוכן נעשו שוב הבדיקות של איסוף שתן . סידן בדם PTH ויטמין די – הכל תקין. שאלתי היא: אם כל הבדיקות שוללות הגדלה של הפרה תירואיד האם נשאר רק לעקוב אחר הממצא? האם תתכן הגדלה פפרא תירואיד ללא בעיה בבדיקות?מהאם לדעתך יש צורך בבירור נוסף לבירור מהו הממצא הסולידי?. יש לציין מרגישה טוב באופו כללי.

שלום רב, הגדלת בלוטת הפהרהתירואיד גורמת בדרך כלל לעליה ברמת ה- PTH והסידן בדם ובשתן. במידה ובמספר בדיקות אין עליה בסידן וב- PTH- מומלץ על המשך מעקב, ויתכן והקשרית שרופאים ב- US היא לא בלוטת הפהרהתירואיד, אלה וזאת קשרית לימפה או רקמה אחרת. אני מציעה להמשך במעקב. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס