שאלה חשובה בנושא הפוגה ממרקפטיזול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

29/06/2020 | 19:59 | מאת: חסוי

שלום רב, מחלת גרייבס. אחרי שנה וחצי של טיפול, ביצעתי לפני שבועיים בהנחיית הרופא הפוגה ממרקפטיזול. נראה כרגע שההפסקה נידונה לכישלון משום שאני מרגיש שהתסמינים של יתר פעילות בלוטת התריס חוזרים לי. מחר אני הולך לבצע בדיקות דם שיוכיחו האם באמת יש החמרה במצב או לא. רציתי לשאול, בהנחה ואכן בדיקות יוכיחו זאת - אני כמעט בטוח בכך: האם החזרה לטיפול התרופתי היא **לאותו המינון** שלקחתי טרם ההפוגה, בדיוק? האם הגוף "זוכר" את המינון האחרון והמערכת תתיישר לפי מינון זה באופן מיטבי? אני חושש מאוד שאחרי ההפוגה הזאת האם יש מצב שיהיה צורך לחזור ל"ניסוי ותהייה" שאני והרופא עברנו במשך חצי השנה הראשונה? אשמח לתשובתך. תודה רבה

שלום רב, א. לא ניתן לקבוע מינון התרופה ללא התייחסות לתסמינים קליניים ולתוצאת בדיקת הדם. הרופא יעשה זאת, כשתגיע עליו. ב. במידה ואחרי טיפול תרופתי ממושך (שנה) לא הושגה רמיסיה (הפוגה של מחלה) יציבה- כדאי לדון עם הרופא על טיפול ביוד רדיואקטיבי או טיפול כירורגי. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס