לאחר איבוד דם בלידה חוסר תחושה בחזה- תסמונת שיהאן- שאלות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/06/2020 | 12:28 | מאת: ספיר

אשמח לדעת איך ניתן לאבחן את התסמונת והאם יש טיפול שמונע בעיות פיריון/הזדקנות מוקדמת/ הירדמות בחזה בצירה מיטבית. האם זה יכול להסתדר? האם הטיפול פותר הכל? כמה זה מדאיג?

שלום רב, תסמונת שיהן היא תסמונת אנדוקרינית המתבטאת בחסרים ביצור מספר הורמונים. הטיפול הוא מתן הורמונים החסרים. לגבי פוריות-באופן כללי ניתן להרות על הטיפול ההורמונלי. תצטרכי לפנות לאנדוקרינולוג וגניקולוג לטיפול ומעקב. לגבי חוסר תחושה - אני מציעה לדבר עם נוירולוג. זה לא חלק מהתסמונת. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס