שאלה לגבי תוצאה של בדיקת CTX

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/06/2020 | 17:26 | מאת: רוני

שלום אני מעל גיל 60 ויש לי אוסטאופניה בצוואר הירכיים. אני לוקח ריבון 3 שנים. בדיקת CTX יצא 210 pg/ml האם נדרש טיפול שונה?

שלום רב, ערך ה- CTX נמצא בטווח טיפולי סביר, אך להחליט האם הטיפול מספיק יעיל ניתן רק כאשר יש לנו מספר בדיקות מדדי שחלוף העצם. אז ניתן להתרשם משינוי במדדים אלו. ערך בודד לא מאפשר את ההשוואה. למשל, אם לפני הטפול ה- CTX היה 550, ועל הטיפול- 210- הטיפול יחשב כיעיל. לכן, במידה ואין בדיקות קודמות- היתי ממשיכה בטיפול, בהתבסס על ערכים של צפיפות העצם והקליניקה- האם היו שברים ומאיזה נסיבות, האם המטופל נוטל תרופות שמעלות סיכון לשברים והדומה. חשוב מאוד להקפיד על צריכת סידן יומית טובה ועל רמה תקינה של ויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס