שאלה לגבי תרופות לאוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/02/2020 | 10:56 | מאת: משה

שלום רב, בן 70, יש לי בעיה של אוסטאופורוזיס שאובחנה בשנת 2012. בבדיקות צפיפות עצם שביצעתי בשנים 2012-2019 הערכים יציבים, להלן התוצאות האחרונות: DXA 4/2019 SPINE 0.845 -3.2 RT. 0.686 -3.0 LT. 0.758 -2.4 נטלתי אקטונל/ריבון אחת לחודש במשך 7 שנים משנת 2012 ועד מאי 2019. הפסקתי ליטול תרופת אקטונל/ריבון ממאי 2019 על מנת לבדוק ערך CTX, בתאריך 1/2020 ערך CTX היה 210.7. לפני כעשור היה לי שבר ברדיוס ביד מימין ומאז ללא שברים. אני אדם בריא, לא נוטל תרופות (פרט לאקטונל/ריבון שנטלתי אחת לחודש בשנים 2012-2019), וכעת אני כבר 9 חודשים ללא טיפול תרופתי. הרופא המליץ על טיפול בזריקות יומיות של פורטאו. מאוד מפריעה לי העובדה שכעת יהיה עליי להזריק באופן יומי. שאלתי: אני מעדיף תרופה שניתן ליטול אותה באופן פומי או זריקות שניתן להזריק אותן אחת לתקופה ולא בכל יום. אציין שהתרופה היחידה שניסית בכל השנים לטיפול באוסטאופורוזיס היא אקטונל/ריבון אחת לחודש, ופרט לכך לא ניסיתי שום תרופה. אשמח לדעת איזה תרופות נוספות קיימות שיכולות להתאים?

שלום רב, פורטיאו היא תרופה בונה עצם, רשומה בארץ לטיפול באוסטיאופורוזיס לאחר כישון טיפולי בתרופות אחרות. במידה וצפיפות העצם שלך ירדה מעל 5% בשנה על רקע טיפול בתרופה אחרת או שהיה שבר תחת טיפול אחר- הפורטיאו בסל הבריאות. עלך להבהיר בדיון עם רופא שלך לפי מה הוא מחליט על שינוי הטיפול, ואז תוכל לקהל החלטה האם אתה מקבל את הצעת הרופא. ואם אתה לא מוכן לטיפול שהרופא מציע- תדון אתן על אופציות טיפוליות אחרות. במידה ותרצה- תוכל לפנות לרופא אחר לקבלת דעה שנייה. בברכה, דר ילנה סיגל.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס