פרוליה ו ALKP גבוה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/11/2019 | 19:29 | מאת: מירי

שלום, האם ALKP גבוה בבדיקת דם (125) מהווה קונטראינדיקציה לטיפול בפרוליה? אין הסבר לממצא זה כי לפני שנה וחצי היה שבר ולא לאחרונה. תודה מראש.

שלום רב, הפוספטזה הבסיסית יכולה להעלות עקב מספר סיבות, ואחת מהן- חסר בויטמין D. במידהקיים חסר בויטמין D- יש לדחות טיפול בפרוליה עד לתיקון מצב ויטמין D. עליה ב- ALP לפעמים נובעת מבעיות עצם, אך בדרך כלל אז הערכים הרבה יותר גבוהים. חשוב גם להתייחס לערכים שהיו בעבר. במידה ורמת ויטמין D תקינה ואין מחלת עצם כלשהי- אין הורית נגד טיפול בפרוליה, אך יש מקום לבירור אצל רופא המטופל (בירור מערכת העיכול, כבד). בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס