בריחת סידן בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/11/2019 | 19:18 | מאת: שירה

בת 57. מתי אמורה הרופאה לשלוח אותי לעשות בדיקת צפיפןת העצם ובאילו תנאים ומצבים? האם זה קשור למצב הכלכלי שלי?

שלום רב, הבדיקה בסל מגיל 60, או מוקדם יותר במיקרים של שבר אוסטיאופורוטי, סיפור משפחתי של אוסטיאופורוזיס, או טיפול בתרופות ממפחת גלוקוקורטיקואידים (קורטיזון, פרידניזון). בברכה, דר ילנה סיגל

11/11/2019 | 13:05 | מאת: שרית

אם יש אפשרות אז אני יותר מממליצה לעשות את הבדיקה לפני, כדי שלא יתרחשו שברים – בהנחה שיש אוסטאופורוזיס (שזה בריחת סידן ודילול העצם). ממליצה לשמור על אורח חיים בריא שכולל ספורט, תזונה נכונה שתיית מיים מרובה ואף נטילת סידן אמורפי (דנסיטי),זהו בעצם סידן היעיל פי 2 מהמתחרים ונותן עבודה נהדרת. אימי סובלת מאוסטרופורוזיס ונוטלת את הכדורים ומאז חל שיפור משמעותי בתופעות, כמו כן גם ביתי החיילת 0לוחמת בקרבי) סובלת משברי מאמץ והתחילה ליטול את הכדורים. המון בריאות

שלום רב. לפני התחלת נטילת כל תוסף סידן- יש לפנות לרופא ולערוך בדיקות, ולדון עם הרופא לגבי צריכת סידן ממזון ונטילת תוספי סידן. ניתן לקחת כל תוסף סידן , כולל סידן אמורפי, אם אין הוריות נגד לכך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס