ניקוי אבן בשיניים עמוק ואקלסטה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

07/07/2019 | 08:35 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 60. אמורה לקבל עירוי אקלסטה, כי יש לי בעיות במערכת העיכול. הלכתי לרופא שיניים לפני כן ונאמר לי כי אני צריכה לעשות ניקוי אבן עמוק כל פעם רבע פה (4 רבעים) בהרדמה מקומית. כמו כן אני אמורה לקבל עירוי אקלסטה, ואני חוששת כי שמעתי שיכול לגרום לבעיה של נמק או משהו כזה .... אוממנם רופא השיניים רופא חניכיים אמר לי כי מבחינתו אין כל בעיה, אך שאלתי היא האם לדעתך כדאי לעשות תוך כדי טיפולים את העירוי או כדאי להמתין עד לאחר הטיפולים הנ"ל ואף לקחת מקד ביטחון אחרי הטיפול? או דעתך שאין בעיה ואני יכולה לעשות את העירוי אקלסטה תוך כדי? אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה. בברכה

שלום רב, א.- באפן כללי טיפול חניכיים לא אמור להעלות סיכון לסיבוכים בפה, ורופא השיניים אמור לך אותו הדבר. ב. אם את לא שקטה ורוצה לדחות עירוי אקלסטה עד לאחר סיום טיפולי חניכיים- תעשי זאת ותהיה שקטה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס